Akcie OKST VU 2010

AktualizÁcia 6. JÚNA 2010 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

25. 4. 2010 - Cyklotúra N. Rudno

Na 25.4.2010 si veľkouhereckí turisti naplánovali cyklotúru, tentokrát na známu priehradu Nitrianske Rudno. O 10:00 hod. sa pred obecným úradom stretlo iba pár nadšencov. Najväčšiu pozornosť pútala najmenšia z nich -  Terezka Svrčková so svojím novým bicyklom. Po úvodných fotografiách sme nasadli na bicykle a vydali sa na trasu V. Uherce – Pažiť -  M.Kršteňany – V.Kršteňany – Hradište – Skačany – Dolné Vestenice – Nitrica, kde sme mali naplánovanú prestávku.
V Pažiti sa k nám pripojili Kováčovci z Čerenian – Mária s Viktóriou. Hneď po pár metroch bolo jasné, že bicykel je ich kamarát. Bolo vidieť, že majú „natrénované“, veď na bicykloch navštevujú starú mamu v Uherciach. Cestou sa k nám ešte pripojili aj ďalší známi,  Jožko Balažka a Kováčovci zo Šimonovian, tak nás bolo nakoniec okolo 20.
Počasie bolo nádherné a príroda ešte krajšia. Všetko okolo sa prebúdzalo, voňalo a spievalo. Kochali sme sa tou nádherou a zrazu sme boli v Nitrici. Tam nás čakalo najväčšie prekvapenie. Štefan Adamík vytiahol z batoha ovčí syr a žinčicu, ktorú kúpil  cestou na salaši. Bolo to super, všetci sme si pochutili.
V Nitrici sa naše cesty rozdelili. časť z nás išla cez „kopec“ do Zemianskych Kostolian a zvyšok do Nitrianskeho Rudna. Deti išli skrátenou trasou, len najstaršia z nich – Peťka Halušková si trúfla na Rudno. Cesta cez „kopec“ bola náročná. Obdivovala som deti ako vládali. Neboli žiadne problémy, skôr som mala problémy ja, aby som stíhala ich tempu. Po asi jednej hodine sme boli v Zemianskych Kostolanoch. Odtiaľ to už bola pohodička. Asi za 1,5 hod. sme boli späť v Uherciach.
O dve hodinky prišla aj partia z Rudna. Makačka na Rudno sa oplatila. Pizza, aj pivo, ktoré si tam dali bolo výborne.
Myslím, že nám bolo opäť všetkých fajn. Znova sme prežili krásne chvíle na ktoré budeme dlho spomínať.

                                                  Text: Eva Halušková

Foto: Štefan Adamík

 
Free Web Hosting